Home

FOTO GALERIJA
"RADIO 103" je svojevremeno tri puta u toku godine emitovao specijalne programe maratonskog tipa koji su trajali izmedju 4 i 6 dana. Bili su to u trećoj nedelji juna "RADIO MARATON", početkom oktobra "RODJENDANSKI MARATON" koji se uvek završavao 3. oktobra i od 30. decembra do 2. januara "NOVOGODIŠNJI PROGRAM".

Ovi programi su uvek izazivali veliko interesovanje kako slušalaca, tako i pravnih subjekata od kojih je veliki broj rado ponavljao svoje učešće u njima. Posebnu draž su činila organizovana nadmetanja za najveselije društvo, najboljeg pevača, najukusniji kolač, najmaštovitije ukrašenu jelku, najstariji šampanjac, sobu sa najvećim brojem naduvanih balona, najukusniji gulaš, rekordera u igranju tetrisa itd.

Sva nadmetanja ocenjivana su u na dva načina. Reporteri kojih je bilo najmanje troje, odlazili su na lice mesta i svako od njih ocenjivao je takmičare ocenama izmedju 1 i 5. Istim ocenama ocenjivali su ih i voditelji programa pri uključivanju reportera u program. Naravno da su se tako mogli da ocenjuju samo takmičari koje su voditelji mogli da čuju. Kada su u pitanju bili takmičari za najukusnije ovo ili ono jelo, donošena su voditeljima u studio i onu su ih u programu ocenjivali. Pobednici su dobijali vredne nagrade ali stekli smo utisak da nisu one bile najvažnije, već druženje i takmičarski duh.

Video beleženje ovih takmičenja je prestalo 1997. g. a prekinuta su 1998. g. kada se povećala teritorija na kojoj se naš program mogao da čuje. Do tada smo imali lokalno pokrivanje pa nije bilo teško našim reporterima da brzo stignu iz jednog dela grada u drugi, ali zamislite da u toku 4-5 časova koliko su trajala takmičenja treba da obidju oko 10 takmičara koji su medjusobno udaljeni i do 30-40 kilometara. Ne bi pomogla ni činjenica da su reportere uvek prevozili profesionalni taksisti nekog od lokalnih udruženja. To je jedini razlog za ukidanje ovih izuzetno traženih nadmetanja.

Neka od njih zabeležena su na video trakama sa kojih smo i načinili snimke koje možete da vidite na sledećim stranicama klikom na bilo koji od naslova.


POVRATAK NA PRETHODNU STRANICU
RADIO 103
Georgija Dimitrova 11
24000 Subotica

Marketing: +381 (0) 24 / 580-440
Studio: +381 (0) 24 / 555-103